Prins Daniel visits Young Startup Day in Umeå

 In Event, News

Prins Daniel och tre av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sina entreprenörsresor och ger konkreta tips till gymnasieelever med egna affärsidéer. Dessutom avslöjas de företag som är nominerade till årets unga företagare på Umeågalan. Allt detta och massor med inspiration från superentreprenörer på årets Young Startup Day i Väven.

Young Startup Day 19 september är årets event för unga entreprenörer eller unga med entreprenörsdrömmar i Umeå och regionen. Syftet med eventet är att inspirera och peppa unga personer i Umeå och regionen att vilja och våga satsa på sina affärsidéer.

Med på årets program finns Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship. H.K.H Prins Daniel berättar om sina erfarenheter av att driva företag och prinsen gör det i sällskap av superentreprenörerna Jonas Nordlander, Gunilla von Platen och Saeid Esmaeilzadeh. Prinsen deltar också i ett rundabordssamtal med och ger konkreta tips till ett trettiotal gymnasieelever med egna affärsidéer.

Eventet gästas även av den lokala entreprenören Mattias Matsson som berättar om sin resa från elitinnebandyspelare till framgångsrik entreprenör. Från starten 2015 har bolaget han grundat, personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Professionals Nord, haft en enorm tillväxtresa i en hårt konkurrensutsatt bransch. Bolaget arbetar för att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland och har idag kontor på många platser. Mattias är även delägare i företaget Resulterna och nystartade One Group.

Under förmiddagen avslöjas de tre företag som är nominerade till priset Årets Unga Företagare på Umeågalan 2018 som får pitcha på scenen.

Efter programmet i Väven bjuder landshövdingen in ett urval av gäster till länsresidenset för lunch där också priset Young Startup Award delas ut.

Eventet på Väven kommer att livestreamas av Region Västerbotten.

Young Startup Day
onsdag 19 september, förmiddagen med start kl. 8.30
Vävenscenen i Väven, Umeå (Västra Strandgatan 8, ingång från Rådhusparken eller älvssidan)
Anmälan: http://youngstartup.se

Välkommen!

För mer info, kontakta:
Kerstin Edvardsson, BIC Factory, kerstin@bicfactory.se 070-675 97 38
Emmy Ericsson, Uminova Innovation, emmy.ericsson@uminovainnovation.se, 070-252 48 47 Jenny Nordlöw, IVA, Jenny.Nordlow@iva.se 070-252 96 76

Young Startup Day arrangeras av Umeå kommun, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Länsstyrelsen Västerbotten, Uminova Innovation, Uminova eXpression, Företagarna Västerbotten och Aptum. Eventet sker i samarbete med Region Västerbotten.

—–

Hela programmet:

08.30 Välkomna!
Moderator Maria Olofsson inleder Young Startup Day 2018

08.35 Inspirationsföreläsning med Mattias Matsson
Mattias Matsson är grundare av personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Professionals Nord. Från starten 2015 har företaget haft en enorm tillväxtresa i en hårt konkurrensutsatt bransch. Professionals Nord arbetar för att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland och har idag kontor på flera platser. Mattias är även delägare i företaget Resulterna och nystartade One Group. Under Young Startup Day kommer Mattias berätta om sin resa från elitinnebandyspelare till entreprenör.

09.05 Pitch “Årets Unga Företagare”
Vi avslöjar de tre nominerade företagen till priset Årets Unga Företagare på Umeågalan 2018 som får pitcha på scenen.

09.25 Utdelning Roland Carlssons stipendium
Roland Carlsson stipendiet delas ut till en elev i Västerbotten som drivit UF-företag och syftar till att stärka stipendiatens företagsamhet. Stipendiet går till en elev som i sin kontakt med Ung Företagsamhet har utmärkt sig på ett positivt sätt, är en god förebild och har en personlig företagsamhet.

09.30 Fika och mingel

10.00 Scensamtal med Prins Daniel och medföljande inspiratörer
Att prata om vad det innebär att vara entreprenör och hur man går tillväga för att realisera en affärsidé är viktigt för att få fler unga att göra verklighet av sina entreprenörsdrömmar. Under Young Startup Day kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh, Gunilla von Platen och Jonas Nordlander att berätta om sina erfarenheter som entreprenörer under ett scensamtal.

11.00 Tack för idag!
Vi summerar och avrundar förmiddagens program.

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search