Kreativitet och hållbarhet – inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar

 I Event

I samarbete med UMEÅ FASHION WEEK anordnar Uminova eXpression en inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar

Kreativitet och hållbarhet

 Vi köper och slänger allt mer textilier i Sverige. Varje år kastar svensken 8 kilo i soporna och vi konsumerar 40% mer kläder än för bara tio år sedan. Men framtiden ligger i återvunna material och nya smarta tyger.

Textilindustrin återupptäcker material som t ex viskos samtidigt som skogsindustrierna kämpar med en tuff pappersmarknad. Skräp och sopor återanvänds, blandas upp och blir till nytt. Kreativa innovatörer upcyclar material och produkter som aldrig förr. Vad sägs om en klänning gjord av mjölk?

Föreläsningen anordnas i Studio Hållbart i hjärtat av galleria Utopia, den 28 september kl 12-13.

Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser.

Vi har reserverat 25 platser för studenter som är intresserade att delta på föreläsningen. Vid intresse, anmäl dig HÄR Först till kvarn. Föreläsningen är kostnadsfri.

Lotta Ahlvar är en välkänd person i den svenska designbranschen. Idag är hon fristående konsult och vd på anrika Handarbetets Vänner. Hon har tidigare varit vd på Svenska Moderådet och även lett branschorganisationen Sveriges Designer. Lotta Ahlvar är utbildad textil- och modedesigner med studier bland annat på Lennings textilinstitut och Beckmans College of Design.

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search