Anmälan till Summer eXpression 2018 är nu öppen!

 I Nyheter, Summer eXpression

Succén från ifjol är tillbaka med en ny omgång. Tio talangfulla designers kommer att få ta sin design från idé till prototyp och slutligen en småskalig produktion.

Summer eXpression 2018 arrangeras av Uminova eXpression för att synliggöra, utveckla och knyta ihop unga kreatörer och duktiga producenter som finns i Umeåregionen. Vi vill hylla väldesignade bruksföremål och verka för att det på sikt ska finnas ett större lokalt tillverkat sortiment av den typen av produkter.

eX18 vid konstnärligt campus pågår juni-augusti med uppehåll under juli. De inledande fyra veckorna 4–29 juni besöker deltagarna producenter och arbetar med skiss och prototyper. De har då tillgång till handledning och Sliperiets utrustning och labb. Under de avslutande tre veckorna, 6–24 augusti, ingår utbildning inom entreprenörskap & prissättning. Då sker produktion och finalen i form av en vernissage där produkterna som utvecklats ställs ut.

Programmet innehåller coachning av Uminova eXpression, möjligheten att utnyttja Sliperiets labb och studios och experthjälp av Margot Barolo (Beckmans, Konstfack, Barolo AB)  och Johan Gustafsson (UID, Struktur Industridesign) .

Lär mer om Summer eXpression.

Anmäl dig till Summer eXpression 2018.

Ansökan ska vara inne senast den 31 mars.

Deltagarna utses och meddelas senast 23 april.

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search