Från skiss till produkt på sex veckor – nu visas de på Sveriges största designmässa

 I Nyheter, Summer eXpression

Produkter från Uminova eXpressions studentprojekt Summer eXpression ska under året delta och visas upp på ett flertal utställningar. Första stoppet är Stockholm och Formex.

– Formex är ett fantastiskt forum för våra studenter att delta i och en bekräftelse för dem att få se sin design i det här sammanhanget, säger Barbro Renkel, affärscoach på Uminova eXpression.

Sommaren 2017, under projektet Summer eXpression, fick tio utvalda studenter möjligheten att ta sina designidéer från skiss till färdig produkt. Produkterna visades upp på en vernissage på Konstnärligt Campus i Umeå under hösten och nu går resan ner till Stockholm och Formex.

– Formex är Sveriges största mässa för inredningsdesign och en stor möjlighet för våra studenter och partners att visa upp sina gemensamma kreationer, säger Barbro Renkel.

Under mässans första dag, den 17 januari, anordnar Uminova eXpression även en exklusiv träff för inbjudna gäster tillsammans med Umeå kommun.

– Design från vår region har prisats världen över, ändå är det många som inte känner till Umeås styrkor inom området. Därför tar vi tillfället i akt och synliggör design från hela Umeå och visar upp den kreativitet och innovationskraft som finns här, säger Anna Olofsson, marknadschef på Umeå kommun.

Produkterna från Summer eXpression, som framställts av lokala producenter så som GH Snickeri, LöbeGranit och Norrlandsgjuteri, kommer tillsammans med annan design från regionen att inkluderas i fler utställningar under året. Vilka vill Barbro Renkel ännu inte avslöja.

Det är ett mycket spännande år vi har framför oss, så mycket kan jag säga. Till sommaren är det dessutom dags igen för Summer eXpression och en ny omgång studenter att få möjligheten att förverkliga sina designidéer.

För mer information kontakta:

Barbro Renkel, affärscoach Uminova eXpression
barbro.renkel@uminovaexpression.se
070-555 97 23

Uminova eXpression AB är en företagsinkubator som stödjer utveckling av idéer, innovationer, tjänstebaserade affärsidéer samt kunskapsintensiva företag inom kulturella, konstnärliga och kreativa näringar i tidiga skeden. Projektet stöds med finansiering från Region Västerbotten samt EU:s strukturfonder.

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search