Klart vilka tio studenter som får delta i årets Summer eXpression

 I Nyheter, Summer eXpression

Summer eXpression är projektet som initierats av företagsinkubatorn Uminova eXpression och som under våren efterlyst tio talangfulla studenter som tillsammans med lokala producenter får möjligheten att ta fram nya bruksföremål och produkter. Studenternas kreationer kommer att finnas till försäljning och allmän beskådan i samband med en vernissage i augusti.

– Vi vill genom detta projekt göra verklighet av studenternas kreativa idéer och designdrömmar. Dessutom får vi möjlighet att testa nya arbetssätt där studenterna får utveckla sitt entreprenörskap samtidigt som de får lära sig nya produktionsmetoder, säger Barbro Renkel, affärscoach vid Uminova eXpression. Summer eXpression heter satsningen från Uminova eXpression.

Under våren efterlyste inkubatorn studenter som ville göra verklighet av sina designidéer tillsammans med lokala tillverkningsföretag som GH snickeri, Glödheta, Humlebäck och Löbe Granit. Nu ska tio stycken kreativa studenttalanger – med start den 7 juni – arbeta med att utveckla sin design från idé till färdig produkt.

Med som handledare under sommaren är Margot Barolo, som driver Barolo AB och är lärare i form och produktdesign vid Beckmans designhögskola, samt Johan Gustafsson på Struktur Industridesign AB, som även undervisar vid Designhögskolan vid Umeå universitet.

– Det här är ett spännande initiativ som vi ser fram emot att delta i, säger handledarna Margot Barolo och Johan Gustafsson. Projektet avslutas med en vernissage i augusti där studenternas produkter kommer att visas upp och finnas till försäljning. De utvalda studenterna är:

Celine Strömbäck, Stockholm
Edvin Wahlström, Stockholm
Felicia Hjelmqvist, Lidköping
Frida Bergner, Östersund
Ida Björses, Stockholm
Johan Björn, Luleå
John Andersson, Sveg
Marzie Tangestani, Umeå
Moa Gustafson, Karlskrona
Sebastian de Cabo, Las Palmas de Gran Canaria

För mer information kontakta:
Barbro Renkel, affärscoach Uminova eXpression
barbro.renkel@uminovaexpression.se | 070-555 97 23

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search