Laser Unicorn – Årets Nya Företagare 2015

 I Nyheter

Umeås företagare hyllas med stor gala

Från spektakulär actionfilm till uppkopplade bussar, chokladtillverkning och biomedicin. Bredden var stor när Umeås företagare hyllades på årets Umeågala.

Priset Årets Nya Företagare 2015 gick till Uminova eXpression-baserade David Sandberg och Laser Unicorns Productions AB med motiveringen:

Årets nya företagare i Umeå 2015 har tillfört nya sätt att tänka till Umeås näringsliv. Företaget genomsyras av en ”Do-it-yourself”-anda och man räds inte att trampa ny mark även om det innebär att man utmanar det etablerade. Vinnaren av Årets nya företagare har tagit ett lönsamt omtag på gamla sanningar, skepnader och kunskaper. Det är inte bara Umeå man satt på kartan, utan hela Svea rike. Utmärkelsen Årets Nya Företagare tilldelas David Sandberg, Laser Unicorns Productions AB.

Mikael Hansson vid InfoTech Umeå fångade vinnarna för en intervju.

– Det är det här fantastiska teamet som gjort det möjligt att vi fått ut filmen, säger Kristina Bergwall, nytillträdd vd för Laser Unicorn, och pekar på David Sandberg, Linus Andersson och Elini Young som kliver upp på Umeågalans scen tillsammans med henne för att ta emot priset som Årets nya företagare.

Laser Unicorn är bolaget bakom den uppmärksammade filmen Kung Fury som gjort stor internationell succé i såväl filmgalan i Cannes som bland Hollywoods stora filmartister. I sitt tacktal gav Kristina Bergwall glimtar av det stora internationella genombrott som företaget har haft med sin film.

– Det har varit en fantastisk resa och upplevelse för oss alla. David ringde en dag i somras och berättade att han skulle käka frukost med Spielberg. Så ringde han igen ett tag senare och berättade att han skulle äta lunch med Schwarzenegger, berättar Kristina Bergwall.

Galakvällens programledare David Helenius ser smått chockad ut och frågar David Sandberg hur det var att möta dessa filmvärldens giganter.

– Det var helt surrealistiskt, efter det kvittade det helt vad alla tyckte om filmen, bara att äta med Spielberg räcker mer än väl, svarar David Sandberg.

Läs mer om Umeågalans vinnare på InfoTech Umeås hemsida.

 

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search