Studenter utvecklar företag på sommaren

 I Nyheter, Sommarverifiering

För fjärde året i rad erbjuder Umeå universitet Holding studenter att utveckla sina affärsidéer på sommaren. Projektet Sommarverifiering inkluderar 15 studenter från Umeå universitet och två affärscoacher från universitetets inkubatorer, Uminova eXpression och Uminova Innovation med syfte att utveckla studenters affärsidéer och entreprenörskap med målet att det ska bli företag.

Det finns stor bredd av affärsområden även detta år. Allt ifrån skärbrädor, smycken, rekryteringsverktyg till en bettingtjänst för datorspel.

– Under Sommarverifiering 2018 ska vi utveckla en prototyp som ska visa tjänstens huvudfunktioner såsom slumpmässig matchmaking. Förutom det ska vi undersöka lagar som kan påverka tjänsten, bland annat GDPR, Lotterilagar och tävlingslagar, berättar Jonas Gustafsson, en av fyra entreprenörer i bettingtjänsten.

Under det fyra veckor långa projektet ges de deltagande studenterna stöd till att verifiera och utveckla sina affärsidéer samt ges möjlighet att ta del av de faciliteter inom digital tillverkning och prototyping som finns i Sliperiet. Målsättningen är att ta affärsidéerna vidare till faktiska företag.

– Att få tid och coachning ger mig en möjlighet att utveckla mitt företag som jag inte hade haft annars. Att ha en kontorsplats och att ingå i en grupp med andra entreprenörer som kan hjälpa varandra och diskutera lösningar med är också väldigt värdefullt, säger Celine Strömbäck, grundare av Celine Strömbäck Design.

Det är otroligt spännande att följa entreprenörernas resa under de här veckorna. Trots att affärsidéerna är av olika typer och i olika skeden i sin utveckling har de stort utbyte mellan varandra och lyfter varandra ur motgångar berättar Oskar Riby, affärscoach på Uminova eXpression och ansvarig för Sommarverifieringsprojektet.
Vår förhoppning är att affärsidéerna fortsätter att utvecklas efter programmet och blir framgångsrika företag med ursprung från Umeå universitet.

Följande företag deltar under Sommarverifieringen 2018.

Brawl Gaming Jonas Gustafson, Fredrik Johansson, Emil Ottosson & Martin Villman
Celine Strömbäck Design Celine Strömbäck
Felicia Hjelmqvist Felicia Hjelmqvist
Hiva Design Marzie Tangestani
Ida Björses Ida Björses
JEB – Design Johan Björn
John Andersson – Räck mig ej John Andersson
Qlubbing Ricardo Russ & Manuel Hauch
Weight Sense Niclas Carlén & Jesper Svensson
Young Unicorns (fd. Match my Skills) Viyan Ateaa
Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search