Uminova eXpression växer snabbt – förstärker med spetskompetens

 I Nyheter

Företagsinkubatorn Uminova eXpression fördubblar sitt team. Bakgrunden är att inkubatorn på kort tid har gått från åtta till tjugofyra startups – och fortsätter att växa.
– För att möta behoven rekryterar vi tre medarbetare som stärker teamet, säger Marlene Johansson, vd på Uminova eXpression.

Under året har Uminova eXpression upplevt ett stadigt ökande behov av sina tjänster. I september tillträdde Marlene Johansson, tidigare föreståndare för Sliperiet, som vd, och nu fördubblar hon personalstyrkan på eXpression med ytterligare tre medarbetare: Johan Gustafsson, Oskar Riby och Samuel Isaksson.

Johan Gustafsson är ägare och vd för designföretaget Struktur Design AB som rönt stora framgångar genom tiderna. Hos Uminova eXpression i träder han rollen som affärscoach.
– Jag ser fram emot att vara en del av teamet på eXpression. Det är ett oerhört kompetent lag med härliga människor. Jag kommer även att vara kvar på Struktur Design i kombination med rollen som affärscoach och ett uppdrag som lärare på Designhögskolan, säger Johan Gustafsson.

Oskar Riby har arbetat som ekonomichef på Venture Cup. Parallellt med det nya uppdraget kommer han att fortsätta sitt engagemang som operativ delägare i Rivia Sports.
– Jag tar med mig mina erfarenheter från att vara företagare och tiden på Venture Cup in i min roll som affärscoach. Det ska bli väldigt spännande och roligt att få dela med mig av det jag lärt mig längs vägen och att hjälpa andra att ta nästa steg i sitt företagande, säger Oskar Riby.

Samuel Isaksson kommer närmast från en tjänst som vd och delägare för Storspoven AB. Storspoven är ett tidigare inkubatorbolag som vuxit fram i samarbete med Uminova eXpression.
– Hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med och mot små och medelstora företag i det kreativa fältet. Det känns extra kul att i dag kunna ”pay it forward”. I Storspoven har vi genom nytänkande affärsmodeller lyckats avknoppa i ett tiotal bolag som i dag kan leva på att skapa kultur i Umeå. Ett arbete som coacherna här på eXpression har bidragit till och pushat oss i, säger Samuel Isaksson.

– Det fullkomligt blomstrar av aktivitet här. Framför allt ser vi att vi bygger en miljö som uppmuntrar och ger näring till nya samarbeten mellan de kreatörer och entreprenörer som sitter här. Johan, Oskar och Samuel sitter alla tre på spetskompetenser som tillför värde till våra bolag tillsammans med de nätverk av branschexperter som företagen får stöd av. Vi blir nu ett ännu starkare team framåt i en växande inkubator, säger Marlene Johansson.

Uminova eXpression – med lokaler i Sliperiet på Konstnärligt campus – har vuxit snabbt. På kort tid har de gått från åtta till tjugofyra bolag i inkubatorn, alla med olika behov och i olika faser. Bredden bland bolagen är stor, här finns bolag inom exempelvis arkitektur, design, konst, IT, interaktionsdesign, mediaproduktion och musik. Bland alumnerna finns bland andra Jessica Eriksson med företaget Persikamy, vinnare av priset Årets Unga Företagare på årets Umeågala.

För mer information kontakta:

Marlene Johansson, vd Uminova eXpression
marlene.johansson@uminovaexpression.se
070-674 95 39

Rekommenderade nyheter
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search